Wednesday, May 29, 2013

‘تاسف’ اسرائیل از رفتن محمود احمدی نژاد

کامبیز فتاحی


بی بی سی، واشنگتن


130529171220 netanyahu ahmadinejad 304x171 getty تاسف اسرائیل از رفتن محمود احمدی نژاد محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران، هشت سال از هر تریبونی برای فشار بر نقاط حساس اسرائیلی‌ها استفاده کرد. او کشتار میلیون‌ها یهودی به دست آلمان نازی (هولوکاست) را افسانه خواند و بارها وعده داد که اسرائیل به زودی از صفحه روزگار محو می‌شود.


موضع گیری های تند آقای احمدی نژاد، آن هم از تریبون سازمان ملل متحد، بارها با اعتراض جمعی دیپلمات های غربی مواجه شد.


خشم و انزجار اسرائیلی ها از شخصیت جنجالی آقای احمدی نژاد اما به معنی آن نیست که اکنون از کنار رفتنش خوشحال باشند.


دن شوفتان، رئیس مرکز مطالعات امنیت ملی دانشگاه حیفا به بی بی سی فارسی می گوید: “احمدی نژاد چهره زشت رژیم ایران است. بنابراین از نظر اسرائیل او برای نشان دادن ماهیت رژیم به افرادی که شاید ساده لوح باشند بسیار مفید بوده است.”


او می افزاید: “اگر شخص باهوش تری جای او بود اما همچنان به ساخت بمب اتمی ادامه می داد، از تروریسم در دنیا حمایت و با مردمش وحشیانه برخورد می کرد، کار ما برای متقاعد کردن افکار عمومی جهان سخت تر می شد. اما احمدی نژاد کار ما را راحت کرد. بنابراین ما به نوعی از پایان دوره رئیس جمهوری او متاسفیم.”


ایران برنامه اتمی خود را صلح آمیز می داند.


مقام های جمهوری اسلامی همچنین ترور چند دانشمند هسته ای خود را به سازمان جاسوسی موساد نسبت می دهند.


نخست وزیر راستگرای اسرائیل در چهار سال گذشته بی وقفه درباره آن چه خطر ایران اتمی می خواند هشدار داده و تاکید کرده که برای مقابله با برنامه هسته ای ایران از هیچ اقدامی فروگذار نخواهد کرد.


خط قرمزی که بنیامین نتانیاهو در سپتامبر سال ۲۰۱۲ در مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای برنامه اتمی ایران کشید، اوج هشدارهایش ارزیابی می شود.


به باور نخست وزیر اسرائیل، برنامه اتمی ایران خطریست قریب الوقوع علیه موجودیت کشورش، اما به نظر نمی رسد که چنین هشدارهایی باعث شده باشد که مساله ایران مهم ترین اولویت اکثر اسرائیلی ها شود.


تل اشنایدر، روزنامه نگار و وبلاگ نویس اسرائیلی به بی بی سی فارسی می گوید: “بحث عمومی درباره مسایل و مشکلات اقتصادی آن قدر در اسرائیل داغ است که تقریبا هیچ فرصتی برای این که مردم درباره ایران حرف بزنند وجود ندارد.”


خانم اشنایدر می افزاید: “مردم این جا فکر نمی کنند که موضوع ایران خیلی مهم است، مساله اصلی برای آنها اقتصاد است. بنیامین نتانیاهو قادر نیست که تمرکز افکار عمومی را از مسائل اقتصادی به مسائل امنیتی معطوف کند، هرچند سال گذشته تمام توانش را در این باره به کار گرفت.”


محمود احمدی نژاد به زودی عرصه قدرت را ترک می کند اما برنامه اتمی ایران جایی نخواهد رفت.


صرف نظر از این که چه کسی جانشین رئیس جمهوری ایران می شود، سانترفیوژهای ایران تحت نظر آیت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، به احتمال زیاد همچنان منبع تنشی بین ایران و اسراییل باقی خواهد ماند.


No comments:

Post a Comment